Hello, my name is Bjørn and I run conventions – Snorfcon

Jag återkom från Köpenhamn igår kväll, efter att ha varit på den första snorfconen någonsin, men definitivt inte den sista. Ben Roimola från Åbo, Bjørn Tore Sund från Bergen, Olav M.J. Christiansen från Köpenhamn och Carolina Gómez från Stockholm stod som arrangörer för en tvådagarskongress om nordiskt samarbete i sf-fandom. Programpunkterna bestod enbart av diskussioner om dagarna och umgänge på kvällarna.

Vi diskuterade fanzinepublicering, smoffing, dvs. den metaverksamhet som äger rum bakom kulisserna för att koordinera olika kongresser – se till att de blir av och att de inte krockar -, vi presenterade våra olika länders fandomar för varandra, vi skissade på hur en gemensam nordisk kongress – Nordicon – skulle kunna se ut, vi rannsakade oss själva för att komma underfund med vad vitsen egentligen skulle vara med utökad kontakt mellan fandomarna i de nordiska länderna, vi analyserade fördelarna och nackdelarna med olika typer av kongresser – små och stora, gratis och med inträde – och vi tipsade varandra om hur man får folk att komma till ens egen kongress.

Vi drack öl, åt italiensk och persisk mat, Knud gjorde ett kongressoneshot för att eftervärlden ska ha ett fysiskt bevis att hågkomma denna första Snorfcon med, vi lärde känna varandra och fick nya vänner. Vi drabbade samman med dartspelare på pub, upptäckte hur obehagligt starkt Tuborg Double Stout är. Vi hade kul, lärde oss saker och kände att vi lade en grund till något kul i framtiden.

Vi avslutade med att utse en kommitté för Snorfcon 2, bestående av Tero Ykspetäjä, Knud Larn, Herman Ellingsen och mig själv. Fram till nästa kongress kommer diskussionerna att försiggå på kongressens e-postlista. Vill du gå med, så finns det anvisningar på Snorfcons webbplats.

Uppdatering: Tero har också skrivit om Snorfcon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: