Science fiction-träff i Uppsala i helgen som gick

Trion Anna Davour, Sten Thaning och Therese Norén stod som värdar för helgens ovanliga tilldragelse i sf-Sverige. Tanken var att skapa tillfälle för sf-intresserade ungdomar att kunna träffa andra med samma intresse och prata science fiction i det lilla, intima formatet, utan att vara tvungen att gå på en stor sf-kongress med hundratals främmande människor.

Med arrangörer, gäster (jag var där i egenskap av inbjuden gäst) och deltagare var vi cirka ett dussin personer. Fredagen ägnades åt att lära känna varandra och prat med mig och författaren Erik Granström. Därefter tittades det på pilotavsnittet av Firefly tills det var dags att krypa till kojs.

Lördagen ägnades åt antikvariatsrunda i Uppsala, fika och en uppsjö bokdiskussioner av olika slag. Jag pratade om fandom och lät folk få titta på och köpa böcker ur Alvarfondens antikvariat på cirka femhundra titlar sf och fantasy. Middagen bestod av en god lasagne och Sten försåg oss med god, mörk choklad av olika slag.

Söndagen ägnades åt fler bokdiskussioner tills det var dags att bryta opp. Som gäst tyckte jag att det var mycket trevligt och intressant och hoppas på att det upprepas! Vill du bli varskodd om det hela upprepas kontaktar du lämpligen Anna Davour på akesson snabel-a tsl.uu.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: