Forskarkonferens i september: ”Tekniken, vetenskapen och science fiction”

Vid Campus Norrköping, Linköpings universitet, anordnas konferensen Tekniken, vetenskapen och science fiction den 2-3 september 2005.

Syftet är att samla forskare från olika discipliner (filosofi, idéhistoria, litteraturvetenskap, statskunskap, naturvetenskap etc.) för att få till stånd nya kontakter och nya forskningsinitiativ. Det är också tänkt några av konferensbidragen ska publiceras i en antologi.

Konferensen är indelad i fem sessioner: Vetenskapen och science fiction; SF, samhälle och (världs)politik; Gränsen mellan människa och maskin; Science fiction och det litterära systemet; Feministisk sf och feministiska läsningar av sf.

Huvudansvariga för de olika sessionerna blir professor Ingemar Nordin, Linköpings universitet; Michael Godhe, Linköpings universitet; professor Johan Svedjedal, Uppsala universitet och Svante Lovén, Högskolan i Gävle. Gästföreläsare vid konferensen blir John-Henri Holmberg och Øyvind Myhre.

Källa: JHH

Annonser

Ett svar

  1. Det där såg intressant ut. Jag undrar om vem som helst är välkommen som publik eller om det är ett stängt arrangemang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: