Miskatonicon – Tentakelattack i dagarna tre

En grupp hängivna Lovecraftälskare arrangerar en H. P. Lovecraft-festival under allhelgonahelgen i år (4-6 november). Programmet omfattar såväl uppförandet av den roande och välgjorda musikalparodin A Shoggoth On The Roof som ett levande rollspelsscenario, visning av Lovecraftinspirerade filmer, konstutställning, diskussionsforum och spel. Tillställningen gästas av ingen mindre än Sean Branney från H. P. Lovecraft Historical Society.

Inbjudan pryds dessutom av en liten moraliskt uppbygglig textsnutt om hur fint det är med alkoholfria alternativ för ungdomen under allhelgonahelgen, som ser ganska malplacerad ut i sammanhanget. Är det ett kulturevenemang eller ett IOGT-arrangemang? Är deltagare över 18 år välkomna?

Inget nämns om plats, vilket brukar innebära Stockholm. Bara Stockholmare missar att ange i vilken stad något händer. Mer information fås av Jenny Heldestad, tentakler snabel gmail.com eller 073-573 60 15.

Annonser

6 svar

 1. Många nutida författare, t.ex. Stephen King, lånar friskt från Lovecraft.

  Så gör även jag, i min lilla skräcknovell ”The Last Weblog Of Jonathan Lippincott”…i vilken Cthulhu tar språnget in i cyberspace. Historien kan läsas gratis här:
  http://yngve.bravehost.com/thelastweblog.html

  Hemskt trevlig läsning… 😉

 2. Hallo!
  Vem är det som säger att H. P. Lovecfraft-kongressen blir alkoholfri? Bara arrangörerna, såvitt jag vet. Och vad vet de egentligen?

  Kör hårt,
  Bellis

 3. Jenny Heldestad här, som är med och arrangerar detta fantastiska spektakel. Vet inte vem som skickade den info som finns här, men eventet heter MiskatoniCON, inget annat.

  Mer kommer.

 4. Tack!

 5. Simpelt om man säger alkoholfritt så får man massa mer pengar. Desutom är inte berusad mäniskor runt om en trevliga. Hopas att det faktiskt är ett IOGT arangemang så man kanske vågar sig på att gå, utan att riskera att återfalla.

 6. Fast på de tillställningar jag går på brukar inte folk bli särskilt fulla bara för att de dricker ett par glas vin. Nä, det är helt OK med alkoholfria arrangemang – såklart. Jag hade inte förväntat mig alkohol på en sådan här grej. Jag fattar bara inte varför det lyfts fram på reklamlappen. Det låter som ett drogfritt disko för 14-åringar, inte som ett kulturevenemang. Om du såg reklam för en filmvisning, skulle det inte verka märkligt om en fjärdedel av reklamen poängterade att det är fint med ett ställe dit man kan gå utan att dricka alkohol?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: