Nytt nummer av Nova science fiction på väg ut i butikerna

Årets första nummer av Nova SF är på väg från tryckeriet. Det är till stor del ett temanummer om den nyligen bortgångne Sven Christer Swahn, men innehåller även flera kortare och längre noveller av Harlan Ellison, Bertil Mårtensson, Jannick Storm, Connie Willis och Ted Chiang.

Dessutom publicerar Nova på sin webbplats den i år 200-årsjubilerande H C Andersens korta sf-novell ”Om tusentals år”.

Novas utgivare tipsar även eventuella deckarläsande sf-fans om att John-Henri Holmberg sedan nr 4 2003 i tidskriften Jury löpande avporträtterat författare som skrivit både sf och kriminallitteratur; hittills Antony Boucher (4/2003), Henry Kuttner & C. L. Moore (1/2004), sf-pastischer med Sherlock Holmes (2/2004), Fredric Brown (4/2004-1/2005) samt i det just utkomna nr 2/2005 Jack Vance. På tur står bland andra Leigh Brackett, Dan Simmons, Wilson Tucker, Robert Bloch, Kate Wilhelm och Theodore Sturgeon. Dessvärre är Jurys webbplats ännu bara ett skelett, varför man måste köpa tidskriften för att kunna läsa dessa.

Källa: JHH

Annonser

3 svar

  1. Måste berömma John-Henri för att publicera H.C.Andersens SF-novell på NOVAs website. En kulturgärning, och en tankeväckande sådan.

  2. Vad jag inte förstår är varför tidskriftens första nummer för året publicerat i slutet av juni!

    Fick någon hastigt och lustigt för sig att ändra planerna för att Hr. Swahn dött? Det verkar som ett märkligt beslut för en tidskrift som dragits med stora problem att komma ut i tid, och som sagt sig vidtagit åtgärder för att förhindra framtida förseningar.

    Skulle någon blivit förnärmad om ett specialnummer om Swahm kom ut senare under året, och därmed inte stört utgivningstakten? Jag tror inte det.

  3. *mutter* det här gränssnittet som gör att man inte kan gå tillbaka och rätta stavfel är ju bara tok-kasst! 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: