Uppdatering om fantastik på Bok- och biblioteksmässan nästa helg

Jag har nämnt genreinslaget på årets bokmässa tidigare. En av våra korrespondenter i Edinburgh, Jesper Svedberg, har med programmet i handen några kompletteringar att lämna. Jesper meddelar:

De utländska författare som är av störst intresse är Philip Pullman (som även kommer att intervjuas i SVTs Kobra), Karen Joy Fowler (även om hon verkar ha kommit för att promota sin mainstream-roman Jane Austen-klubben), Jonathan Stroud (mest känd för den bästsäljande ungdomssfantasyromanen Amuletten från Samarkand), Helen Oyeyemi (en ung brittisk-nigeriansk författare som har fått mycket uppmärksamhet för sin skräckartade roman Ikarosflickan) och den danska fantasyförfattarinnan Lene Kaaberbøl. Bland de svenskar som kommer att dyka upp finns fantasyförfattarna Niklas Krog och Cannie Möller, gänget bakom ”Kapten Stofil”, och folk kring bokförlaget Onsdag (Johan Ehrenberg och Kristoffer Leandoer) som tillsammans med Maths Classon ska hålla någo[n] sorts seminarium kring ”Politik och fantasy”.

Detta är ingen komplett lista, det finns hur många saker som helst att gå på och programbladet var tämligen ostrukturerat, men jag tror att jag har fått med det mesta av intresse.

Mässan hålls alltså 29 september – 2 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.

3 svar

 1. Hallo!

  Det kan förtjäna att påpekas att stora delar av programmet på Bok & Bibliotek, alltså även delar som inbegriper de närvarande sf- och fantasyförfattarna, kostar hemskt mycket pengar att gå på. Jag tänker då på de så kallade seminarierna. För att få tillträde till lokalerna där de hålls brukar man få köpa biljetter som kostar ett par tusen spänn. Jag har inte kollat årets priser, men de lär ju finnas angivna på Bok & Biblioteks hemsida.

  Fast det brukar också finnas en hel del programpunkter, i montrarna och på andra håll i mässlokalerna, som förstås är helt gratis.

  Kör hårt,
  Bellis

 2. En annan författare värd att nämna är Jeanette Winterson som också gästar årets bokmässa, hon skriver dock inte sf men två av hennes böcker (The Powerbook och Passionen) är magisk realism och historisk fantasy.

 3. Jag vill gärna nämna att KG Johanssons Glastornen säljs för första gången på mässan. KG Johansson är känd som översättare av alla de stora sf-författarna under en lång följd av år: Asimov, LeGuin, Heinlein, Dick…. Nu debuterar han själv med en sf-roman för ungdom. Redan nästa år kommer en andra del av Glastornen ut.
  Mitt science fantasy-orienterade förlag Wela kommer att finnas på Bokmässan i monter C00:09 och man kan träffa författarna A.R.Yngve, Johan Rosenblad och undertecknad Cecilia Wennerström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: