KG Johansson romandebuterar i höst med ungdoms-sf

Som framgår av en av kommentarerna till ett annat inlägg här på Fanspan utkommer den sedan många år välkände svenske sf-fanen och översättaren KG Johansson lagom till bokmässan med sin debutroman Glastornen, en science fiction-roman för ungdom. Så här beskrivs den på utgivarens, Wela förlags, webbplats:

Världen består av is och snö och en liten stam av människor hankar sig fram under kalla stjärnor. Pojken Hungrig går ut i vinternatten för att erövra sitt namn, Varg, och därmed bli man. Då ser han en obegriplig syn: höga torn av blänkande is i ett gulbrunt hav. Varg tvingas överge sitt frusna hem för att ensam söka efter de mystiska tornen. Aldrig hade han kunnat ana att det långt söder om isen fanns världar där den obarmhärtiga solen kunde vara mer dödlig än kölden – men inte lika dödlig som människorna.

Redan nästa år kommer en andra del ut. Wela kommer att finnas på Bokmässan i monter C00:09 och man kan där träffa författarna A. R. Yngve, Johan Rosenblad och Cecilia Wennerström, tillika förlagschef.

En intervju med KG finns på Svensk Bokhandels webbplats.

KG Johanssons egen webbplats finns här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: