Tidpunkten för nästa års Norcon fastslagen

Kommittén för nästa års stora sf-kongress, Norcon 2006, har meddelat att kongressen kommer att hållas under pingsthelgen, lördag 3 – måndag 5 juni. Lite olämpligt för oss svenskar eftersom annandag pingst just har avskaffats som helgdag.

Allt vad det lider så kommer Norcons webbplats att innehålla mer information. (För övrigt undrar jag hur länge det märkliga förhållandet att Fandom.no:s huvudsida är en nekrolog över Johannes H Berg ska fortsätta. En värdig hyllning, men det måste vara många som kommer dit och inte hittar något mer på webbplatsen…)

Annonser

5 svar

 1. Vi er mange – tror jeg – som ser med stor bekymring på at Norge åbentbart kun havde een eneste science fiction fan…….

  Der mangler lidt generel information om Norsk Fandom lige nu. Der må jo være en fandom, eller kunne man jo ikke lave en norcon?

  Måske er der også et enkelt fanzine deroppe?

  Eller udgives en enkelt science fiction bog i ny og næ?

  Burde en hjemmeside som fandom.no ikke referere bare lidt til dette?

 2. Det brukade finnas mer information på fandom.no; jag har ingen aning om vart den har tagit vägen eller varför webbplatsen inte längre uppdateras.

 3. Jag frågade Heidi Lyshol (som bl.a. arrangerade Intercon 2005 i Oslo) om fandom.no-siten skulle uppdateras, och av vem. Hon svarade per e-post:
  ————————–
  Hei!

  Det er Geir Aalberg som oppdaterer fandom.no ? og det tror jeg ikke han vil gjøre, den blir nok heller et minnesmerke.

  I stedet legger vi ting UNDER adressen, som intercon og norcon-sidene.
  —————-

  Jag respekterar detta beslut, men det ser alltså ut som om Johannes Berg’s bortgång kommer att kasta en mycket lång skugga över norsk fandom de kommande åren… han måste ha varit en djupt omtyckt människa.

 4. Johannes var en gigant och oerhört omtyckt – Norges Mr Fandom – men att låta ingångssidan på en webbplats vara en återvändsgränd är inte ett särskilt genomtänkt beslut som säkert kommer att omprövas i framtiden.

 5. Det er som Heidi helt korrekt påpeker mange siter under fandom.no-domenet og/eller på samme server
  (bl.a. norcon.fandom.no, remembrance.fandom.no og hexcon.no), men selve siten http://www.fandom.no ble nedlagt for flere år siden siden pga mangel på aktivitet. At http://www.fandom.no i dag peker på remembrance.fandom.no er bare en tilfeldighet, siden alternativet ville ha vært at den pekte på det store intet.

  Siden jeg har mer eller mindre gafiert har jeg i lang tid forsøkt å få aktivisert noen til å være nyhetsredaktør, men det har dessverre blitt med praten. Jeg programmerte om hele siten i PHP en påske for noen år siden, men i mangel på noen som kunne skrive nyheter ble den aldri rullet ut.

  I ettertid har jeg tenkt at man kanskje heller skulle droppe å ha nyhetsredaktører og heller overlate kontrollen til anarkiet – da ville det ihvertfall ha blitt mulighet for å legge opp nyheter. Men med andre fora som n4f.no, rollespill.net og laiv.org vet jeg ikke om det lenger er noe behov for nok en site. Uansett tar det tid å lage noe skikkelig, og det har jeg dessverre lite av om dagen.

  -geir aalberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: