Från Österlånggatan till Hollywood

Det verkar bli en film till slut för Paradox Entertainment, före detta Target Games, före detta TAMB Äventyrsspel HB, som startades av fyra Stockholmsgrabbar som ville utveckla svenska krigsspel för konfliktspelsnördar. Ur det lilla källarföretaget som köpte en spelbutik på Österlånggatan i Stockholm för 25 år sedan har det utvecklats ett mediebolag som numera håller till i Los Angeles. Nästan alla anställda som varit med på resan från början har i och för sig försvunnit på vägen.

Kvar är dock förgrundsfiguren under alla dessa år, Fredrik Malmberg, som länge försökt få Hollywood att producera en film baserad på något av det gamla spelföretagets varumärken, redan på den tid som jag jobbade på Target Games/Äventyrsspel (1989-1993).

Enligt ett pressmeddelande av igår verkar det som att båten snart är i hamn, i och med att regissören Simon Hunter påstås ska påbörja inspelningen av Mutant Chronicles (som funnits i form av såväl brädspel, rollspel och samlarkortspel) nu i vår.

Jag har tidigare skrivit om försöken att få till stånd en nyfilmatisering av Conan (ett annat av bolagets varumärken); jag har ingen aning om vad som har skett med det projektet.

Annonser

4 svar

  1. Men *behöver* världen en Mutant Chronicles-film? Hade varit mycket skojigare om någon filmatiserat en bok av Bertil Mårtenson eller Denis Lindbohm – eller Sam J. Lundwall.

    Men nej: mutant-slakt och stora vapen.

  2. Ja, varför inte Jungfrulig planet av Bertil Mårtensson, gillade den och kanske skulle den passa som film.

  3. Herr Yngve; världen behövde inte ens Mutant Chronicles i spelform. Trist, derivativ våldsgeggamojja. Fast halvtuffa uniformer… 😉

  4. Bara för att jag är så rysligt snäll, ska jag avstå från att muttra något elakt om den kryptofascistiska psykosexuella uniforms-fetischismen i Mutant Chronicles…
    ;-P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: