Nova Science Fiction får kulturstöd

I december varje år utannonseras produktionsstödet till landets kulturtidskrifter. För 2006 handlar det om 16,2 miljoner som fördelas på 120 tidskrifter. De fördelas inte särskilt jämnt; hälften – 8,1 miljoner – går till 20 av de 120, och de andra får dela på resten.

Av de tidskrifter som är av intresse för oss med ett intresse för sf, fantasy, tecknade serier, rollspel och deckare kan följande bidrag nämnas (skillnaden mot fjolåret inom parentes):

Bild och Bubbla, 250 000 (+-0)
Jury, 100 000 (+-0)
Jules Verne-Magasinet, 75 000 (-25 000)
DAST Magazine, 50 000 (+-0)
Kapten Stofil, 50 000 (+-0)
Fëa Livia, 25 000 (+5 000)
Minotauren, 25 000 (+-0)
Nova science fiction, 25 000 (ny)

Utan bidrag blev Galago.

Ny för i år blev med andra ord Nova SF, och JVM fick lika mycket mindre som Nova SF fick mer. Man undrar om inte beslutande herrar och damer tyckt att SF:s pott måste vara konstant… 25 000 är inte mycket; jag hoppas att det räcker för att trygga nästa års utgivning av Nova.

Jag hittade uppgifterna på tidskrift.nu.

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

3 svar

  1. Fanspan är den nyhetstörstandes bästa vän. Informationen om Novas kulturstöd har jag hittills fått enbart här. Jag får alltså förmoda att den stämmer, tills kulturrådet behagat höra av sig mer direkt.
    Det oaktat: skulle någon lidande prenumerant läsa det här kan följande behöva meddelas. Nova 2/2005 ligger på tryckeri och bör utkomma mycket snart. Nr 3 och 4 kommer om allt går som jag hoppas att lämnas in till tryck under januari och utkomma ungefär samtidigt, före slutet av februari. Därefter hoppas jag återigen att nr 1 2006 ska kunna utkomma med bara en mindre försening, exempelvis i april, och följande nummer ungefär som tänkt (juni, september, december).
    Stämmer det att tidskriften fått kulturstöd utkommer den också 2006. Den då åtminstone klart mindre återstående förlusten får gå att bära. Att årets nummer utkommer så sent som sker beror i gengäld på att min ekonomi inte klarat av att bekosta dem förrän efter att höstens biblioteksersättningar och andra författarersättningar betalats ut, något som inte skett förrän i november/december. Om nu någon undrade.

  2. Få saker skapar mer onödig oro och onda aningar hos prenumeranten än fem månaders tystnad från utgivaren. Det hade inte tagit livet av någon att skicka en liten epost redan under hösten — i stil med ”vi jobbar med att lösa problemet, var god vänta.”

    Bara ett litet råd i grundläggande kommunikationsteknik, liksom…

  3. Bra nyheter! Jag har faktiskt undrat lite var Nova har blivit av. Det är sant att Fanspan är väldigt bra. Kommentarerna kan också vara informativa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: