Finlandssvenskt kulturseminarium med sf

Den 24-26 mars arrangerar Åbo Akademis bibliotek i samarbete med Högskolan på Åland och Mariehamns litteraturdagar ett kulturseminarium. Platsen är Högskolan på Åland, Neptunigatan 17, Mariehamn, och det är gratis. Dock krävs anmälan senast den 10 mars till Katarina Holm, Åbo Akademis bibliotek, tfn +358 (2) 2154 183, e-post: kaholm@abo.fi.

Seminariets tema är Konst och vetenskap – skilda världar? och i programmet deltar bland annat Malte Persson med föredraget Facta et dicta (och att dikta med fakta), Enhörningsmedarbetaren Sofia Sjö med föredraget Bland gröna gubbar och mördarmonster – science fictionfilm som inspirationskälla för kvinnovetenskaplig och religionsvetenskaplig forskning och sf-författaren Petri Salin med föredraget Litteratur, vetenskap, sanning.

Mariehamn ligger nära för alla som är bosatta i Mälardalsområdet!

Tipset kom från Ben Roimola.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

4 svar

 1. ”Bland gröna gubbar och mördarmonster”? Synd att genreföreträdare frivilligt sätter på sig pajasmössan när de vill komma tillrätta i ”högre” sammanhang.

 2. Annars blir man inte insläppt i salongen, vet du.
  😉

 3. Jag tror inte att det är frågan om att sätta på pajasmössan. Finns det ett bättre sätt att påvisa folks felaktiga och förvridna fördomar än att i rubriken ge precis det som ”den stora massan” förväntar sig medan själva innehållet sedan bevisar att ämnet är djupare än medelsvensson kanske trodde.

  Dessutom är ju hela rubriken Bland gröna gubbar och mördarmonster ? science fictionfilm som inspirationskälla för kvinnovetenskaplig och religionsvetenskaplig forskning vilket definitivt har en positivt tvetydig klang: vad har kvinnoforskning och speciellt religionsvetenskaplig forskning med science fictionfilm att göra.

  Mvh,

  -Ben-

 4. Jag borde kanske varit tydligare med att min kommentar var allmänt hållen: genreföreträdare gör ofta så, men Sofia Sjö kan jag inte uttala mig definitivt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: