Christer Landergren död

Christer gick bort förra söndagen, efter att ha varit drabbad av ohälsa en längre tid. Han var aktiv i fandom framför allt på 50- och 60-talen, men höll kontakten in i det sista, bland annat genom medlemskap i SFF.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

2 svar

  1. Jag fick brev från Christer Landergren, både igår och idag. Det kändes lite spöklikt. Han hade lämnat efter sig adresserade kuvert med böcker till mig. Han skickade sådana ibland, som uppmuntran för mina fanzineutgivning.

  2. Christer var en frisk fläkt i det sena femtiotalets fandom. Hans fanzine PRRY blev, framför allt med sitt tredje och sista nummer, ett av de bästa som kommit i Sverige; att det upphörde berodde inte på att Christers intresse svek utan på att han vågade försöket att ägna sig åt sina stora passioner, jazz och fotografering. Det var sedan han börjat på Christer Strömholms fotoskola hans fanac avtog, men i gengäld blev han Sveriges förmodligen bäste och internationellt mest kände jazzfotograf. Den som vill se prov på hans konst bör leta rätt på hans bok BODY & SOUL från 1988; där finns både många av hans finaste foton och inte så få av hans minnen och reflexioner. Christer var en lågmäld, humoristisk, varm och synpatisk människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: