Geoff Ryman till Imagicon

Geoff Ryman har tackat ja till att bli hedersgäst på årets Swecon, Imagicon.

Ryman är författare till åtta romaner, en novellsamling och har redigerat en antologi med kanadensisk sf. Hans kortare verk har vunnit British Science Fiction Association-priset två gånger och belönats med World Fantasy Award. The Child Garden belönades med Arthur C Clarke-priset och John W Campbells Minnespris. WAS, en historisk mainstreamroman om den amerikanska västern och landet Oz, vann Eastercon-priset för Mest njutbara roman. 253, en roman för Internet i sju vagnar och en krasch, belönades med Philip K Dick-priset. Air har vunnit Arthur C Clarke-priset, British Science Fiction Association-priset, Canadian Sunburst-priset och James Tiptree, Jr-priset. Den nominerades också till Nebula-priset och Philip K Dick-priset, samt listades för John W Campbells Minnespris.

Numera undervisar Ryman i skapande engelska på University of Manchesters program för magister- och forskarstudenter.

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

3 svar

  1. Hurra! Han är en riktigt intressant författare. Bra att ha en anledning att läsa mer av honom.

  2. Jag har faktiskt ingen som helst koll på Geoff Ryman. Hade knappt ens lagt märke till honom innan Air, än mindre läst någonting (vilket jag fortfarande inte har gjort). Aja. Får väl bli att ta sig en titt på någonting.

    //JJ

  3. Fast efter lite rotande bland mina sf-antologier slår det mig att jag visst har läst minst en novell av Geoff Ryman, ”Have Not Have”, vilket tydligen dessutom är inledningen till Air? Hoppsan. Jag kan inte påstå att den gjorde något djupare intryck, dock.

    //JJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: