Alvarfonden utser stipendiater

Stiftelsen Alvar Appeltoffts Minnesfond, världens förmodligen enda stipendiefond för sf-fans, utsåg på sitt senaste styrelsemöte två stipendiater:

  • Anders Reuterswärd tilldelas ett stipendium på 4 000 kr för sitt arbete med att digitalisera och för eftervärlden bevara Lars-Olov Strandbergs omfattande samling av diabilder. Samlingen dokumenterar i princip hela Sverifandoms existens, från 50-talet till nutid.
  • Magnus Westerlund tilldelas ett stipendium på 3 000 kr för sitt arbete med kongressen Conversation, som är den första svenska sf-kongressen med en litteraturvetare som hedergäst istället för en författare.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

2 svar

  1. Oj så kul att höra att Lars-Olovs bilder ska digitaliseras! Vad kommer att hända med de digitala bilderna? Kommer de att vara tillgängliga på något sätt?

  2. Jag hoppas sannerligen det. Jag kan inte tänka mig något annat, men ytterst är det en sak för Lars-Olov och i någon mån Anders att avgöra. Men Lars-Olov verkar inte ha något emot tanken på spridning av bilderna, då han gav Interaction tillåtelse att inkludera ett antal av dem på cd-skivan de försåg oss kongressdeltagare med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: