Järnringen släpper sf-rollspels-tie-in

Järnringen Förlag släpper Blodsmak, en nyskriven svensk sf-deckare som utspelar sig i samma värld som det rollspelet Mutant, där en världsomspännande katastrof orsakad av genteknik och massförstörelsevapen har skapat ett Sverige som är annorlunda men ändå välbekant. Huvudpersonen i Blodsmak, som är Henrik Örnebrings debutroman, är privatdetektiven Sennja Maler, en huvudperson som påstås föra tankarna till klassiska deckartyper som Raymond Chandlers Philip Marlowe.

– Suget efter svensk science fiction är stort, se bara på Mikael Niemis Svålhålet, och alla vet vi ju att deckare är otroligt populära just nu. Blodsmak är en perfekt kombination av dessa båda genrer. En bok för alla ungdomar och vuxna som letar efter något nytt och spännande, säger Joakim Bergström på Järnringen Förlag.

Böcker baserade på rollspelsvärldar brukar sällan vara något att hänga i julgranen, men med tanke på att Järnringens tidigare bok i genren, Svavelvinter, är ett av de ovanliga undantagen så kan man ju alltid hålla tummarna och hoppas!

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: