Harry Potter-forum läggs ner

Via Catahya erfar jag att ledningen för den populära Harry Potter-sajten Hogwarts.nu har beslutat sig för att avveckla projektet. Tydligen är det två saker som inte har fungerat: Att hindra barnsliga sabotage- och mobbningsfasoner i diskussionsforumen och att få ekonomin att gå ihop. (Sajten har tydligen kostat de i mina öron otroliga 180.000 om året att driva. Man undrar om de har haft avlönad personal, eller något…)

Som ersättare kommer så småningom ett projekt i lite mindre skala som kallas Fenixforum, som ska vara hårdare mot asocialt beteende och finansieras med reklam.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

3 svar

  1. Hogwarts.nu borde ha lagts ner någon gång 2004, då det slutade vara bra. Efter det blev det mestadels trams och det enda HP-relaterade på sidan var designen och spelen (som för övrigt inte fungerade bra om man hade Firefox). Sidan styrdes också med en typ av svågerpolitik som bidrog till den allt hätskare stämningen på sidan.

    Det ska dock sägas att sidan fyllde en viktig funktion också. Många vilsna själar hittade hem där. (Och det säger jag inte bara för att jag är sentimental och nostalgisk.) Det var en väldigt speciell community.

  2. Intressant att höra. Det finns oftast två sidor av varje historia…

  3. Det finns oftast betydligt fler än två sidor. Efter att ha varit involverad i att driva ett stort fantasycommunity i flera år har jag konstaterat att synen på saker där oftast är så stora att man kan undra om personern över huvud taget lever i samma värld. Jag tycker också att den nämnda summan för att driva Hogwarts.nu är helt ofattbar, för övrigt.

    //JJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: