Alvar Appeltoffts Minnespris för 2006

Det är dags för den årliga omröstningen inom den svenska sf-rörelsen för att besluta vilken svensk sf-fan som ska belönas med det årliga stipendiet till Alvar Appeltoffts minne, det så kallade Alvarpriset.

Stipendiet utdelas officiellt ”för omfattande och betydelsefullt ideellt arbete av bestående värde inom svensk science fiction-fandom”. Det var ursprungligen avsett att gå till riktigt unga, nytillkomna fans som frustade av energi och entusiasm, men efter de första femton åren har inte sådana kandidater alltid stått att uppbringa, så numera kan det tilldelas vilken sf-fan som helst som på senare år visat sig aktiv och uträttat betydelsefullt arbete för fandom. Stipendiet för 2006 kommer att utdelas i juni 2007 på kongressen Swecon 2007/ConViction i Göteborg.

Årets kandidater heter Johan Jönsson, Glenn Petersen och Anders Reuterswärd.

Berättigade att rösta är envar som var aktiv inom svensk sf-fandom senast den 31 december 2005 (i anknytning till fanzines, föreningar, pubmöten, e-postlistor och/eller kongresser). Observera att kravet är knutet till deltagande i svensk fandom, inte till svenskt medborgarskap eller bosättning i Sverige. Röstsedel hittar du på Alvarfondens webbplats.

Andra bloggar om: ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: