Skriva blir Korkek

Skriva, e-postlistan för författare av sf, fantasy och skräck som startades på initiativ av Ahrvid Engholm på 90-talet, har bytt namn till Korkek. Detta efter att Engholm, som i egenskap av ursprunglig initiativtagare anser sig äga rätten till namnet, hoppade av listan i protest mot att majoriteten av listans medlemmar inte vill tillåta inlägg i tjugo år gamla gräl som inte berörde dem. Engholm startade därför i egen regi en ny lista med samma namn, med den uttryckliga regeln att alla inlägg som inte bryter mot svensk lag är tillåtna, oavsett relevans eller intresse för medlemmarna. Ursprungligen innebar Engholms avhopp från listan inga förändringar, men efter att Engholm, som anser sig ha ”flyttat” sin lista, har kontaktat rektor för Linköpings tekniska högskola (som är värd för listan) har administratören för den ursprungliga Skrivalistan funnit det enklast att byta namn på listan för att slippa mer bråk.

Förhoppningsvis tillfredställer denna lösning alla parters intressen. Listan ska enligt uppgift i alla fall fortsätta som vanligt.

Tillägg 20070628: Som ni märker är kommentarer avstängda för denna notis för att hindra att detta meninglösa gnabb sprider sig hit, men Engholms replik hittar ni i detta brev.

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: