Fantastik finns för alla åldrar också på svenska

Det har grumsats lite på svenska bloggar under försommaren om svenska kultursidors likhetstecken mellan fantasy och barnlitteratur, men det visar sig att det är bara att vända blicken mot den östra halvan av vårt språkområde så verkar perspektivet vara vidare. I dagens Husis bjuder oss Måns Broo på en exposé över fantastiklitteratur på svenska. (Fast i webblayouten har rubrikstilarna fallit bort, så det är inte så lättläst.)

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Ett svar

  1. Hufvudstadsbladet går att läsa på webben även i sin helhet som en s.k. e-tidning (någonslags pdf-aktig grej som ser alltså exakt lika ut som papperstidningen). Artikeln om svensk fantastik finns på kulturuppslaget och läser man e-tidningen ser man förutom bilderna även puffarna och webbadresserna till Enhörningen, Mitrania, Nova sf och Schakt.

    Klicka i marginalen (kursorn blir till ett förstoringsglas) för att se sidan i läsbar storlek (klickar du bara på texten får du endast texten utan puffarna, bilderna eller formateringen). Att se sidan i förstorat skick kräver gratis registrering.

    -Ben-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: