Cory Doctorow på svenska: Ägd!

Cory Doctorows Nebulanominerade novell ”0wnz0red” finns nu i svensk översättning som ”Ägd!”, gratis att läsa eller ladda ner (PDF) från nätet från Enhörningens webbplats. Novellen handlar om en utbränd programmerare i Silicon Valley som kommer på något stort… Översättningen står jag själv för, och novellen finns även med i nummer 12 av den tryckta versionen av Enhörningen, världens bästa finlandssvenska sf-tidskrift.

Doctorows eget tillkännagivande av översättningen på sin blogg Boing Boing orsakade en märklig liten kommentarsstorm, då folk som inte riktigt verkar förstå skillnaden mellan en privat blogg och en tidskrift anmärkte surt på att han skriver om sina egna verk och bedrifter…

Doctorow är Sverigeaktuell som hedersgäst på sf-kongressen Confuse, nästa års Swecon, 13-15 juni i Linköping.

Obs! Just nu lyckas jag inte nå Enhörningens webbplats. Kanske trafiken från Boing Boing blev för mycket, eller så är det något tekniskt fel just nu. Om du misslyckas, försök igen senare.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

Ett svar

  1. Att enhorningen.net var onåbar berodde på att webbhotellet där Enhörningens webb ligger höll på med en serveruppdatering som drog ut på tiden. Nu tycks allt dock fungera igen, så det är bara att klicka på länkarna ovan för att läsa Doctorow på svenska.

    Mvh,

    -Ben-
    Enhörningens chefred &
    ansvarig utgivare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: