Kungörelser på Condense

Nu är Condense avklarad, årets Swecon som var förlagd till Göteborg. Hedersgäster, om någon missat det, var Justina Robson och Nene Ormes.

Alvar Appeltoffts minnespris för år 2009 tilldelades Helena Kiel, ”för omfattande och betydelsefullt ideellt arbete av bestående värde inom svensk science fiction-fandom” som den officiella formuleringen lyder. Hon var också en av de drivande krafterna bakom Condense.

Göteborgsfandom delade också ut tentakelpriset, som gick till Åcon. Patrik Centerwall meddelar att motiveringen löd ungefär så här:

Tentakelpriset delas i år ut till ett fenomen som för fans samman. Inte fans från olika delar av fandom, inte heller från olika föreningar utan från olika länder. För att ni bringar finska och svenska fans tillsammans delas det tredje tentakelpriset ut till Åcon.

(Genom en kullerbytta i rumtiden kom själva det fysiska tecknet på priset, en kruka med tentaker, att utdelas på Åcon 3 2009.)

Slutligen blev omröstningen om nästa års Swecon ganska odramatisk eftersom det egentligen bara förekom ett enda bud. Således blir Eurocon 2011 även Swecon. Där hoppas jag att vi ses allihop!

Annonser

2 svar

  1. Jag hade hoppats på att hitta ett foto av Helena när hon tar emot priset men inte ännu. Stort grattis till henne i alla fall! 🙂

  2. Jag fick inga som var riktigt bra, men jag har ett par stycken. De kommer med lite tur att laddas upp i kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: