E-postlistor för svensk science fiction-fandom

Svensk sf-fandom har tre e-postlistor.

Sverifandom startade 1996. Det skrevs väldigt mycket offtopic på den, långa diskussioner om politik, datorer och annat, vilket ledde till att de som inte orkade inte få en massa brev om sådant i brevlådan hoppade av. Då (2002) startade Fanac.

När Sverifandom allt oftare drabbades av praktgräl mellan å ena sidan ett par medlemmar och å andra sidan en lite större grupp medlemmar, började fler hoppa av denna lista varför några startade en ny lista, Relax, nu i höstas.

Sverifandom är helt omodererad men består för närvarande väldigt mycket av en skribent och ett stort antal tysta läsare: http://lists.lysator.liu.se/mailman/listinfo/sverifandom

Relax är som Sverifandom, men har en moderator som kan gripa in mot gräl och för ögonblicket betydligt fler aktiva skribenter: http://mail.fandom.se/mailman/listinfo/relax_fandom.se

Fanac får man bara diskutera sf, fantasy och fandom, så där är inga långa diskussioner om politik, språk och annat: http://lists.lysator.liu.se/mailman/listinfo/fanac

Alla tre listorna har ungefär lika många deltagare. På alla tre listorna finns en hel del medlemmar som känt varandra länge, i vissa fall över trettio år, så det förekommer en del diskussioner som för utomstående kan uppfattas som ganska interna.

Annonser

2 svar

  1. Bra att du redde ut detta. Så fasligt internt tycker jag inte att det är. Åtminstone inte värre än att man dras in i det ganska lätt.

  2. Om man inte ver vad fandom är så är det nog väldigt internt. Men bara man är intresserad av ämnet och av att lära känna miljön bättre, så behöver det inte vara något problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: